Όροι Συμμετοχής Δ. Συζήτησης

Οι όροι αυτοί γνωστοποιούνται για να αποσαφηνίσουν τις διάφορες ευθύνες όλων των μελών της κοινότητας του facebike.gr. Θα πρέπει να τηρούνται από όλους για να εξασφαλιστεί ότι η Δ. Συζήτηση λειτουργεί ομαλά και προσφέρει μια διασκεδαστική και παραγωγική εμπειρία για όλα τα μέλη και επισκέπτες της κοινότητας.

 1. H εγγραφή σε αυτό το φόρουμ είναι δωρεάν! Εμείς θα επιμείνουμε ότι μετά την εγγραφή σας, πρέπει να τηρείτε τους κανόνες και τις πολιτικές που περιγράφονται παρακάτω. Εάν συμφωνείτε με τους όρους, παρακαλούμε να επιλέξετε 'Συμφωνώ' και πατήστε "Εγγραφή".
  Αν δεν συμφωνείτε με τους όρους και επιθυμείτε να ακυρώσετε την εγγραφή, πατήστε άκυρο και επιστρέψτε στην αρχική σελίδα. #
 2. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ  Το Facebike.gr δημιουργήθηκε για όλους εμάς που αγαπάμε τη μοτοσυκλέτα αλλά και όσα σχετίζονται με αυτή.

  Όταν δεν είμαστε πάνω στις μοτοσυκλέτες μας και κατά συνέπεια τα πληκτρολόγια "κλέβουν" περιστασιακά την προσοχή μας, δημιουργήσαμε αυτό το φόρουμ για την «ψυχοθεραπεία» μας. Ταυτόχρονα με αυτό, έχουμε δημιουργήσει φυσικά και κάποιους κανόνες για να κρατήσουμε το Facebike.gr πολιτισμένο, χωρίς από την άλλη να το κάνουμε βαρετό. Ο σκοπός μας είναι να περνάμε ευχάριστα την διάρκεια που θα είμαστε online, να μαθαίνουμε από τις γνώσεις των άλλων, να παίρνουμε βοήθεια για κάποια προβλήματα που μπορεί να έχουμε και γενικώς να επικοινωνούμε όταν δεν μπορούμε να είμαστε παρέα στο δρόμο.


  ΌΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ
  1. Το μέλος αναγνωρίζει και αποδέχεται ότι το facebike.gr δεν ευθύνεται για περιεχόμενο από τρίτους, ή για οποιεσδήποτε περιπτώσεις δυσφήμησης, λάθους, ανακρίβειας, συκοφαντίας, βωμολοχίας ή βλασφημίας που περιλαμβάνονται σε αυτήν την δημοσίευση. Το facebike.gr, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες έχει γνώση αυτών των θεμάτων, θα είναι σε θέση να τροποποιήσει, να επεξεργαστεί ή να διαγράψει οποιοδήποτε υλικό ή συνομιλίες που θεωρούνται παράνομες, άσεμνες, ή προσβλητικές, ή που παραβιάζουν την πολιτική του facebike.gr σε οποιαδήποτε μορφή. To facebike.gr θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρμόδιες νομικές αρχές ή δικαστικές εντολές που ζητούν την ταυτότητα αυτών που δημοσιεύουν τέτοιο υλικό.
  2. Το facebike.gr, εντός των ορίων του νόμου, δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, (συμπεριλαμβανομένης αλλά χωρίς να περιορίζεται), αμέλειας από την πλευρά του, στην απίθανη περίπτωση απώλειας ή ζημίας που τυχών μπορεί να προκληθεί σε υπολογιστές ή λογισμικό που απορρέουν από τη χρήση της ιστοσελίδας, ή από το κατέβασμα υλικού, δεδομένων, κειμένου, εικόνων, ήχου ή βίντεο είτε αυτή προκληθεί από έναν ιό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή.
  3. Το μέλος είναι υποχρεωμένο να συμμορφωθεί με τυχόν πρόσθετους όρους που αναφέρονται στην ιστοσελίδα. Επίσης οποιεσδήποτε όροι και κανόνες μπορούν να τροποποιηθούν σύμφωνα με τα απαραίτητες αλλαγές λόγω αλλαγής του νόμου. Το facebike.gr θα επιτρέπεται να τροποποιεί, εν όλω ή εν μέρει τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης σε κάθε δεδομένη στιγμή, κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση του μέλους.
   Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο, μετά την αλλαγή και δημοσιοποίηση των Όρων, υποδηλώνει την αποδοχή των εν λόγω αλλαγών.

  Έχοντας όλα αυτά τα παραπάνω στο μυαλό σας, παρακαλούμε διαβάστε τους παρακάτω όρους/κανόνες χρήσης των δημοσίων συζητήσεων...
  1. Σεβαστείτε τους συντονιστές και διαχειριστές του φόρουμ γιατί κάνουν μια άχαρη δουλειά. Το να συμμαζεύουν το φόρουμ από τα άσχετα μηνύματα και να τακτοποιούν τα τόπικς ώστε να είναι λειτουργικό το φόρουμ, δεν είναι διασκέδαση ούτε πληρώνονται γι' αυτό
  2. Δημοσιεύετε πάντα απαντήσεις σχετικές με τα θέματα αποφεύγοντας το σπαμάρισμα.
  3. Δεν γράφουμε greekglish. Είμαστε ενάντια στην κακοποίηση της Ελληνικής γλώσσας κατ' οποιονδήποτε τρόπο! Γι' αυτό φροντίστε να συνηθίσετε να γράφετε Ελληνικά όταν βρίσκεστε στο Facebike.gr
  4. Σκεφτείτε καλά πριν πατήσετε το κουμπί της απάντησης. Διαβάστε ξανά το θέμα ή την ερώτηση. Οι δημοσιεύσεις σας θα ζήσουν για πάντα στους διακομιστές των μηχανών αναζήτησης και μάλλον δεν θα θέλατε να είναι... otinanai.com. Θυμηθείτε επίσης, ότι είστε υπεύθυνοι για τα γραφόμενά σας και ουδεμία ευθύνη φέρει το Facebike.gr για αυτά.
  5. Μην κάνετε πολλαπλά τόπικ με το ίδιο ή παρόμοιο θέμα. Ανατρέξτε στη σχετική κατηγορία (γιατί πιθανότατα κάποιος άλλος θα έχει αναρωτηθεί για το ίδιο πράγμα, κι ίσως το ερώτημά σας έχει ήδη απαντηθεί εκεί) και κάντε αναζήτηση.
  6. Απαντήσεις σε κοινότυπες ερωτήσεις, μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο "Συχνές ερωτήσεις" στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας του φόρουμ, συμπεριλαμβανομένων των κλασσικών ερωτήσεων, όπως: "πώς μπορώ να δημοσιεύσω μια φωτογραφία;... ή πώς μπορώ να αλλάξω το όνομα χρήστη μου; ."
  7. Αν για κάποιο λόγο δείτε ότι το θέμα που ξεκινήσατε ή κάποια απάντησή σας, μετακινήθηκαν / διαγράφηκαν ή είδατε ότι ο λογαριασμός σας έχει ban-αριστεί, πηγαίνετε πίσω και διαβάστε ξανά τους κανόνες του forum. Μπορείτε πάντα να βρείτε τις πρόσφατες δημοσιεύσεις σας πηγαίνοντας στο πίνακα ελέγχου σας, (αν δεν ξέρετε πού μετακινήθηκαν)
  8. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, επικοινωνήστε με έναν συντονιστή. Αν δεν τους γνωρίζετε μπορείτε να δείτε τον κατάλογο με τα nicknames τους (ψευδώνυμα) στο τέλος της αρχικής σελίδας. Απλά βρείτε έναν που είναι online για να σας βοηθήσει. Aν δεν μπορείτε να βρείτε κανέναν εκείνη την στιγμή, αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένετε να δει το pm σας.
  9. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το Facebike.gr σε σωστή και κυρίως κόσμια λειτουργία, όσο το επιτρέπει αυτό βέβαια η παρουσία μοτοσυκλετιστών (μαλήτες αλλιάδες). Κατά συνέπεια ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρχει προφανής βλασφημία ή άσεμνο περιεχόμενο σε μορφή κειμένου, φωτογραφίας στην υπογραφή, στο avatar ή και στον τίτλο του μέλους.
  10. Δεν υπάρχουν πόλεμοι με άλλα φόρουμ. Αν έχετε/είχατε προβλήματα με μέλη-mods-admins σε άλλα φόρα, το Facebike.gr δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να τα βγάλετε στον αέρα.
  11. Δεν επιθυμούμε να γίνει το Facebike.gr περιοδικό κουτσομπολιού και ποικίλης ύλης. Μην μεταφέρετε κους κους, αδιάφορες και συνήθως ανόητες ή αβάσιμες ειδήσεις στο Facebike.gr από άλλες σελίδες ή blogs, είτε με την μορφή κειμένου, είτε με την μορφή συνδέσμου που παραπέμπει σ' αυτές. Αν θέλαμε να διαβάσουμε τέτοιες ειδήσεις, θα πηγαίναμε κι εμείς εκεί.
  12. Μην κάνετε κακό στο φόρουμ με rickrolls, autoplay videos, κακόβουλο κώδικα, spamάρισμα, πειρατεία, ή οτιδήποτε άλλο που διαταράσσει τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του φόρουμ.
  13. Ο συντονισμός στο φόρουμ FACEBIKE LADIES θα είναι αυστηρότατος ως προς το ανδρικό φύλο! (για ευνόητους λόγους)
  14. Τηρείτε όλους τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Αν μεταφέρετε στο Facebike.gr κάποιο θέμα από άλλη σελίδα, φροντίστε στο τέλος του κειμένου να αναγράφεται η πηγή και ο συγγραφέας του (όταν είναι εφικτό)
  15. Είναι άκομψο, παράνομο και κατακριτέο το να οικειοποιείστε συγγράμματα ή εργασίες άλλων προσώπων.
  16. Τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιεύσεών σας, ανήκουν σε εσάς, εκτός από την σχετική δημοσιευμένη υπόστασή τους στο Facebike.gr την οποία παραχωρείτε κατά την αποδοχή των κανόνων, αφιλοκερδώς και αμετακλήτως!
  17. Απαγορεύεται το πορνογραφικό ή ανάρμοστο / ακατάλληλο υλικό. (φωτό - video ή μέσω συνδέσμου προς σελίδες με πορνογραφικό/άσεμνο υλικό)
  18. Απαγορεύονται οι συζητήσεις κομματικού και θρησκευτικού περιεχομένου. Επίσης, οι συζητήσεις ποδοσφαιρικού περιεχομένου με οπαδικές αντιδικίες κτλ που συνήθως καταλήγουν σε καυγάδες, ύβρεις, και φυσικά σε προειδοποιήσεις ή και ban, θα συντονίζονται αυστηρότατα από τους mods πριν ακόμα πάρουν διαστάσεις. Υπάρχουν πιο ειδικά φόρουμ για τέτοιες συζητήσεις κι είναι πολύ κρίμα να διαγραφεί ο λογαριασμός σας σε ένα μοτοσυκλετιστικό φόρουμ επειδή βριστήκατε με κάποιο άλλο μέλος για το ποδόσφαιρο/μπάσκετ κτλ
  19. Απαγορεύεται η διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών καθ' οποιονδήποτε τρόπο (με σχετικές δημοσιεύσεις, με διαφημιστικά banners σε υπογραφή ή avatar) Οι συντονιστές θα τα αφαιρούν άμεσα και χωρίς καμία ειδοποίηση! Συνεχόμενες παραβάσεις του συγκεκριμένου κανόνα, θα φέρουν το εκάστοτε μέλος αντιμέτωπο με το ban (διαγραφή από το forum)
  20. Aπαγορεύεται η διαφήμιση άλλων φόρουμ σχετικών με τη μοτοσυκλέτα μέσω banners σε υπογραφές ή avatars ή με χρήση συνδέσμων που οδηγούν προς αυτά ή υπό μορφή απλού κειμένου. (για ιστοσελίδες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και εφόσων είναι άσχετες με την μοτοσυκλέτα, θα μπορεί να δίνεται άδεια κατόπιν συνεννοήσεως με την διαχειριστική ομάδα του facebike.gr)
  21. Η παρενόχληση, ο εκφοβισμός ή η απειλή άλλων μελών είναι σοβαρός λόγος για ban.
  22. Δημόσια απειλή σε επίσημη δραστηριότητα του Facebike.gr, σημαίνει άμεσο ban.
  23. Τα προσωπικά μηνύματα είναι ιδιωτικά. Με δημοσίευση ΠΜ κάποιου μέλους προς εσάς, έχετε φύγει (ban)
  24. Δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών κάποιου μέλος σημαίνει ban. Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε προσωπικά δεδομένα ή προσωπικές και εμπιστευτικές πληροφορίες άλλων μελών, όπως: αριθμoύς τηλεφώνων, διευθύνσεις κατοικίας/εργασίας και ούτω καθεξής, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Η παραβίαση αυτού του κανόνα, σημαίνει άμεσο ban.
  25. Mην ειρωνεύεστε, βρίζετε ,προκαλείτε άλλα μέλη με άκοψμο και χυδαίο τρόπο αν διαφωνείτε μαζί τους. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να λύσετε την όποια διαφορά στις απόψεις σας. Ο σωστός διάλογος πάντα είναι ο καλύτερος τρόπος! Διαφορετικά μπορεί να κερδίσετε κάποιο διάστημα "διακοπών" από το Facebike.gr ή ακόμα και μόνιμες "διακοπές".
  26. Μηνύματα με σκοπό να δημιουργηθεί ένταση και καβγάς μεταξύ των μελών, καλό θα είναι να αποφεύγονται (ειδικά όταν προέρχονται από νέα μέλη με μηδαμινή συμμετοχή στο facebike.gr) διαφορετικά αυτά τα μέλη κυνδυνεύουν με άμεση προειδοποίηση από την συντονιστική ομάδα ή και την οριστική τους διαγραφή από το facebike.gr ως troll.
   Περισσότερα γι' αυτό το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ ΕΔΩ
  27. Θέματα ή μηνύματα που παραβιάζουν τους κανόνες του Facebike.gr είναι δυνατό να τροποποιούνται, να κλειδώνονται ή ακόμα και να αφαιρούνται κατά την κρίση των συντονιστών. Συνεχόμενες παραβατικές δημοσιεύσεις, θα έχουν ως αποτέλεσμα την αφαίρεση δικαιώματος δημοσιεύσεων στο μέλος αρχικά ή και την πλήρη απομάκρυνσή του από το φόρουμ (ban) αν συνεχιστούν μετέπειτα.
  28. Mην κάνετε πολλαπλούς λογαριασμούς, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις που συγχωνεύονται με τον εντολέα και το έχει εγκρίνει κάποιος admin του Facebike.gr. Διαφορετικά θα διαγραφούν (ban) ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ λογαριασμoί. Aν δοκιμάσετε να συνδεθείτε με έναν ψεύτικο (δεύτερο) λογαριασμό ενώ ο αρχικός σας λογαριασμός έχει τιμωρηθεί με προσωρινό ban, το προσωρινό ban θα γίνει μόνιμo.
  -Οι αποφάσεις των admin & Mods, είναι τελεσίδικες. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να έρχεστε σε επαφή με την διαχειριστική ομάδα MONO μέσω pm


  Οι παραπάνω κανόνες, είναι δυνατό να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή κατά τις ανάγκες του Facebike.gr  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

  Η επίσκεψη στο facebike.gr δεν υποχρεώνει το χρήστη να υποβάλει οποιαδήποτε πληροφορία προσωπικού χαρακτήρα. Ωστόσο, ο χρήστης γνωρίζει και αποδέχεται ότι, προκειμένου να λάβει ή να έχει πρόσβαση σε ορισμένες συζητήσεις οι δυνατότητες του φόρουμ, η εγγραφή στην ιστοσελίδα είναι απαραίτητη. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη γνωστοποίηση ορισμένων προσωπικών δεδομένων τεχνικής φύσης όπως είναι η IP της σύνδεσής του κάτι που μπορεί να αποδείξει την ταυτότητά του (αν και εφόσον χρειαστεί)  ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

  Στο facebike.gr παίρνουμε στα σοβαρά αυτά τα πράγματα.

  Μην δημοσιεύετε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα χωρίς άδεια. Σύνδεσμοι προς παράνομα download, (εγχειρίδια, torrent, Mp3, programs κλπ) θα διαγράφονται και θα φλερτάρετε με το ban εάν επαναληφθεί.

  Αν πιστεύετε ότι υλικό πνευματικής ιδιοκτησίας σας εμφανίζεται στο facebike.gr χωρίς να αναφέρεται ο συγγραφέας του (το όνομά σας ή έστω το nickname σας) θα πρέπει να μας ενημερώσετε είτε κάνοντας κλικ στο κουμπί "Report" ή απευθείας με πμ ώστε να επιληφθούμε του θέματος.


  Παρακαλούμε οι αναφορές να είναι συγκεκριμένες με την αξίωση των πνευματικών δικαιωμάτων σας.


  Ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή διαμονή και συνεργασία.


  Η ομάδα διαχείρισης του Facebike.gr. #