Η σημαντικότητα του "χώρου"

Ό,τι δεν χωράει παρακάτω
Απάντηση

Που παρκάρεις τη μοτοσυκλέτα σου? Έχεις χώρο να ασχοληθείς μαζί της κάνοντας πχ μία αλλαγή λαδιών?

Δυστυχώς σε ακάλυπτο πεζοδρόμιο (αλλά δεν μπορώ να ασχοληθώ σχεδόν καθόλου μαζί της)
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Δυστυχώς σε ακάλυπτο πεζοδρόμιο (αλλά το παλεύω με το σέρβις. Το κάνω έστω και δύσκολα)
1
6%
Την έχω τουλάχιστον σε καλυμμένο πεζοδρόμιο (αλλά δεν μπορώ να ασχοληθώ σχεδόν καθόλου μαζί της)
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Την έχω τουλάχιστον σε καλυμμένο πεζοδρόμιο (αλλά το παλεύω με το σέρβις. Το κάνω έστω και δύσκολα)
1
6%
Την έχω σε πυλωτή και έχω τον χώρο να ασχοληθώ μαζί της (ΑΝ ασχολούμαι)
3
19%
Την έχω σε κλειστό ισόγειο/υπόγειο parking και έχω τον χώρο να ασχοληθώ μαζί της, (ΑΝ ασχολούμαι)
3
19%
Την έχω σε κλειστό χώρο που έχω μετατρέψει σε αποθήκη/συνεργείο με τα εργαλεία μου κτλ.
4
25%
Την παρκάρω σε φυλασσόμενο parking πληρώνοντας με τον μήνα.
1
6%
Άλλο (θα εξηγήσω στην απάντησή μου)
3
19%
 
Σύνολο ψήφων: 16

Άβαταρ μέλους

Συγγραφέας θέματος
ALX
Μέλη
Μέλη
Δημοσιεύσεις: 12415
Εγγραφή: 13 Φεβ 2013, 19:52
Τόπος διαμονής: Αθήνα
Moto: boGSer 1150
Κράνος: Shoei XR1000
Διάθεση:
Έχει κάνει like: 231 φορές
Έχει δεχθεί like: 245 φορές
Ηλικία: 48
Επικοινωνία:

Η σημαντικότητα του "χώρου"

#1

Δημοσίευση από ALX » 08 Δεκ 2016, 12:50

Καιρό έχουμε να γράψουμε κάτι ουσιώδες. Έχουμε κουραστεί λιγάκι? Έχουμε ξενερώσει από την κρίση? ...από τα προβλήματα? Λογικόν!
Όλοι λίγο πολύ το έχουμε πάθει. Αναλόγως του πόσο μας έχει αγγίξει η κρίση. Αν κρίνω όμως από τον εαυτό μου και από τους κοντινούς μου συν-μοτοσυκλετιστές, την κρίση κάποιοι την αντιλαμβανόμαστε ως οδοστρωτήρα που περνάει από πάνω μας.

Τι σχέση έχουν όμως τώρα όλα αυτά που γράφω με τον τίτλο του θέματος? Καμία θα έλεγα, αλλά πιάστηκα από αυτό που είπα, πως έχουμε καιρό να γράψουμε κάτι ουσιώδες... κάτι θα κάνει κάποιους να πατήσουν το κουμπί "Απάντηση" ώστε να γράψουν κι αυτοί κάτι. Μετά πήγε το μυαλό μου στο ξενέρωμα που έχουμε υποστεί όλοι λόγω των οικονομικών δυσχερειών... ε... δεν ήθελε και πολύ να ξεφύγω από την αρχική σκέψη του θέματος.

Λοιπόν... αυτό που ήθελα να γράψω είναι για την σημαντικότητα του χώρου που έχεις (ή δεν έχεις) για την μοτοσυκλέτα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο κομμάτι του παρκαρίσματος (που κι αυτό σημαντικότατο είναι) αλλά της δυνατότητας να μπορείς να ασχοληθείς με την μοτοσυκλέτα, κάνοντας από ένα απλό σέρβις μέχρι μια επισκευή ή και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. (αν και εφόσον πιάνουν τα χέρια σου και μπορείς να το κάνεις, γιατί κάποιοι δεν κάνουν απολύτως τίποτα, οπότε είναι ψιλο-αδιάφορο αν έχουν τέτοιο χώρο γι' αυτό το κομμάτι του θέματος)

Ένα χώρο που να έχεις τα εργαλεία σου, να έχεις έχεις μέρος να αποθηκεύεις πράγματα και αναλώσιμα για τη μοτοσυκλέτα (ή και για το ΙΧ σου), να έχεις ρεύμα (πολύ σημαντικό) αλλά και πολλές άλλες δυνατότητες που σου δίνονται.

Δυστυχώς οι περισσότεροι που μένουμε στην Αθήνα αλλά και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, μένουμε σε πολυκατοικίες που αν είναι παλιές, δεν παρέχουν κανένα σημείο πάρκινγκ, ούτε καν πυλωτής. Όσοι μένουν σε μονοκατοικίες που έχουν αυλές κτλ, είναι πολύ τυχεροί καθώς μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα! Δικός τους χώρος είναι! Οι υπόλοιποι... στη πίεση...

Ξεκινώντας από το χειρότερο, είναι να μην έχεις καθόλου χώρο και να αφήνεις τη μοτοσυκλέτα στο πεζοδρόμιο. Εκτός ότι κινδυνεύει από τους κλέφτες, είναι εκτεθειμένη και στα καιρικά φαινόμενα, που όλοι ξέρουμε πόσο βάναυσα φέρονται στα πλαστικά και στο χρώμα και κάνουν ίδιας χρονολογίας μοτοσυκλέτες, να μοιάζουν τόσο διαφορετικές στην ηλικία!

Το αμέσως λιγότερο "χειρότερο" σενάριο είναι να έχεις μεν τη μοτοσυκλέτα στο πεζοδρόμιο, αλλά να υπάρχει από πάνω ένα μπαλκόνι ή κάτι τέλος πάντων που θα την προστατεύει εν μέρει από την βροχή τουλάχιστον.

Αυτά τα παραπάνω όμως, δεν δίνουν καθόλου την δυνατότητα στους κατόχους να ασχοληθούν μαζί της στο θέμα σέρβις κτλ. Οι πιο τολμηροί που δεν βαριούνται, θα κατεβάσουν 5 εργαλεία που έχουν στο σπίτι ή στην αποθήκη (αν υπάρχει) και θα βγουν στο πεζοδρόμιο να ασχοληθούν, ενώ δίπλα τους μπορεί να περνούν πεζοί και οχήματα. (όχι κι ό,τι καλύτερο)

Μετά πάμε στη πυλωτή. Μεγάλη υπόθεση! Δεν βρέχεται, δεν την βλέπει ο ήλιος, είναι προστατευμένη εν μέρει από τους επίδοξους κλέφτες, αλλά μπορείς επιτέλους να ασχοληθείς μαζί της χωρίς να είσαι... στο πεζοδρόμιο και κυρίως να το κάνεις ακόμα κι βρέχει ή χιονίζει (και δεν κρυώνεις :P )
Έχεις το χώρο να απλώσεις όμορφα τα εργαλειάκια σου και να κάνεις αυτό που θες. Μπορεί να μην έχεις ρεύμα στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά πάντα βρίσκεται η λύση αν θες να κάνεις κάτι. Το σημαντικότερο είναι ότι έχεις πια ένα χώρο να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να σε ενοχλούν! Αν μάλιστα έχεις πρόσβαση σε ρεύμα και νερό, είσαι σχεδόν άρχοντας! Ακόμα κι αυτοκίνητο να έχεις εκεί, το βγάζεις προσωρινά έξω, βάζεις μέσα τη μοτοσυκλέτα, κάνεις τη δουλειά σου και το ξαναβάζεις μέσα μετά.

Η επόμενη ακόμα καλύτερη περίπτωση, είναι να έχεις κλειστό υπόγειο ή ισόγειο πάρκινγκ. Εκεί πλέον γλιτώνεις, γενικώς τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και τα περίεργα κι επικίνδυνα μάτια προς τη μοτοσυκλέτα σου. Μπορείς να ασχοληθείς μαζί της πολύ άνετα, όλο το χρόνο ΑΡΚΕΙ να υπάρχει και σωστός φωτισμός, γιατί συνήθως τα υπόγεια πάρκινγκ των πολυκατοικιών δεν έχουν επαρκή φωτισμό για τέτοιες δουλειές. Εκεί σου έχουν 5 λάμπες ίσα ίσα να βλέπεις να μπεις και να βγεις κι όχι να αλλάξεις λάδια ή να ρυθμίσεις βαλβίδες. Πιθανότατα θα έχεις πρόσβαση και σε ρεύμα αφού είσαι σε κλειστό χώρο, αλλά χωρίς να είναι δεδομένο. Ή μπορεί να είναι κοντά η υπόγεια αποθήκη σου και να πάρεις από κει, (αν υπάρχει και πάλι παροχή ρεύματος. Σε κάποιες πολυκατοικίες έχουν, σε κάποιες όχι)

Η καλύτερη περίπτωση όμως είναι να έχεις κάποιο δικό σου, κλειστό χώρο (σε μονοκατοικία ή αγορασμένο κάπου) που να τον έχεις μετατρέψει σε γκαράζ/συνεργείο έχοντας τα εργαλεία σου, τα υλικά σου, ρεύμα, καλό φωτισμό και κυρίως να είσαι προστατευμένος από τις καιρικές συνθήκες ώστε να δουλεύεις όποτε θες! Πραγματικά πολύ τυχεροί όσοι έχουν τέτοιο χώρο! Πιστεύω είναι το "άγιο δισκοπότηρο" αυτών που θέλουν να μαστορεύουν την μοτοσυκλέτα τους!

Εγώ ευτυχώς στα τόσα χρόνια που είμαι στην Αθήνα, στα περισσότερα έμενα σε πολυκατοικίες που είχα έστω πυλωτή και αυτό με βόλεψε πολύ στην ενασχόλησή μου με τη μοτοσυκλέτα σε ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Από ένα απλό σέρβις μέχρι μετατροπές και βελτιώσεις!

Εσείς?


“Όσο βελτιώνεται η τεχνολογία των μοτοσυκλετών (ηλεκτρονικά βοηθήματα), τόσο υποβαθμίζεται η τέχνη του αναβάτη.”.
ALX

Άβαταρ μέλους

πυξιδας990
Mέλη
Mέλη
Δημοσιεύσεις: 562
Εγγραφή: 12 Μαρ 2015, 10:19
Τόπος διαμονής: Λεωνιδιο Κυνουριας
Moto: κατεμαρα 990 orange
Κράνος: kabuto aerroblade
Έχει κάνει like: 28 φορές
Έχει δεχθεί like: 70 φορές
Ηλικία: 41

#2

Δημοσίευση από πυξιδας990 » 08 Δεκ 2016, 12:54

δεν εβαλες<επαρχια-ξεκλειδωτο-μαστορεμα αναλογα τη μερα>
suzuki dr 250
suzuki dr 650rs
suzuki vstrom 650
ktm 950 adventure
ktm 990 adventure
ducati multistrada 1000
ktm 990 adv orange

Άβαταρ μέλους

Συγγραφέας θέματος
ALX
Μέλη
Μέλη
Δημοσιεύσεις: 12415
Εγγραφή: 13 Φεβ 2013, 19:52
Τόπος διαμονής: Αθήνα
Moto: boGSer 1150
Κράνος: Shoei XR1000
Διάθεση:
Έχει κάνει like: 231 φορές
Έχει δεχθεί like: 245 φορές
Ηλικία: 48
Επικοινωνία:

#3

Δημοσίευση από ALX » 08 Δεκ 2016, 12:57

Εσύ εμπίπτεις στην περίπτωση μονοκατοικία, δικός σου χώρος κτλ :P

Προστέθηκε σε 1 λεπτό 6 δευτερόλεπτα:
Συμπλήρωσα ακόμα μια επιλογή ;)
“Όσο βελτιώνεται η τεχνολογία των μοτοσυκλετών (ηλεκτρονικά βοηθήματα), τόσο υποβαθμίζεται η τέχνη του αναβάτη.”.
ALX

Άβαταρ μέλους

Αλομπαρ
Μέλη
Μέλη
Δημοσιεύσεις: 2319
Εγγραφή: 12 Μαρ 2013, 03:19
Τόπος διαμονής: Χαβούζα
Moto: ΚTM SuperDukeR 1290
Κράνος: SHOEI XR-1100
Διάθεση:
Έχει κάνει like: 57 φορές
Έχει δεχθεί like: 33 φορές
Ηλικία: 34

#4

Δημοσίευση από Αλομπαρ » 08 Δεκ 2016, 13:01

σε γκαραζ κλειστο.
την προηγουμενη της εκανα τα σερβις εκει, ειχα και χωρο και εργαλεια (ακομα εχω απλα δεν εχω βαλει ακομα χερι στην τωρινη :tooth: )
Δημήτρης

Πρωην jimbakis

Άβαταρ μέλους

πυξιδας990
Mέλη
Mέλη
Δημοσιεύσεις: 562
Εγγραφή: 12 Μαρ 2015, 10:19
Τόπος διαμονής: Λεωνιδιο Κυνουριας
Moto: κατεμαρα 990 orange
Κράνος: kabuto aerroblade
Έχει κάνει like: 28 φορές
Έχει δεχθεί like: 70 φορές
Ηλικία: 41

#5

Δημοσίευση από πυξιδας990 » 08 Δεκ 2016, 13:06

απο 15 μαρτιου μεχρι 20 νοεμβριου θερινη περιοδος,στο σπιτι σε χωρο με σκεπαστρο,κουκουλωμα για τη σκονη,εργαλεια ματζαφλεκια,μαστορεματα πολλα....κλασικα πραγματα.ξεκλειδωτο,χωρις συναγερμο...
απο 21 νοεμβριου μεχρι 14 μαρτιου ΜΕΣΑ στο μαγαζι,στον αποθηκευτικο χωρο που ειναι οι παντοφλες,μαζι μετακομιζει ντουλαπα με εξοπλισμο περιπολιας,ματζαφλεκια.να τωρα στο free χρονο εχω πιασει και τριβω τις ακτινες......

γενικως ασχολουμαι αρκετα....
suzuki dr 250
suzuki dr 650rs
suzuki vstrom 650
ktm 950 adventure
ktm 990 adventure
ducati multistrada 1000
ktm 990 adv orange

Άβαταρ μέλους

karellen
Mέλη
Mέλη
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: 18 Φεβ 2013, 22:52
Τόπος διαμονής: Καλαμάτα
Moto: Dax 72
Έχει κάνει like: 65 φορές
Έχει δεχθεί like: 65 φορές
Ηλικία: 55

#6

Δημοσίευση από karellen » 08 Δεκ 2016, 14:34

Στο οινοποιείο έχω χώρο μέσα με εργαλεία,πάγκους κλπ, αλλά και έξω-καλοκαιράκι για δροσιά,περισσότερο φως κλπ.Επίσης στα 100 μέτρα υπάρχει φίλος με συνεργείο μοτό και δίπλα μηχανουργείο για πιο βαριές επεμβάσεις (τόρνο,κόλληση αργκόν...)
Ειδικά με τον ιδιοκτήτη του τελευταίου ισχύει άτυπο καθεστώς πληρωμής: ό,τι μηχανουργική δουλειά και να μου φτιάξει τού δίνω ένα μπουκαλάκι τσίπουρο και καθαρίσαμε,άμα όμως είναι πολλή δουλειά και παιδευτεί τότε το μπουκαλάκι γίνεται κιλό! (με γδέρνει ο π@υστης αλλά τι να κάμω)!

Στο δε σπίτι (πολυκατοικία) έχω συννενοηθεί με τον ιδιοκτήτη-κάτοχο μιας BMW R1100R και τα κλειδώνουμε στο ισόγειο μέσα σε μια ανοίκιαστη γκαρσονιέρα.
Νίκος

Άβαταρ μέλους

naftilos
Μέλη
Μέλη
Δημοσιεύσεις: 2647
Εγγραφή: 19 Φεβ 2013, 15:55
Τόπος διαμονής: Αθηνα Ηρακλειο
Moto: Αprilia pegaso+capon
Κράνος: SHARK VISION-R
Έχει κάνει like: 90 φορές
Έχει δεχθεί like: 115 φορές

#7

Δημοσίευση από naftilos » 08 Δεκ 2016, 15:34

Και τα δυο ζωντα τα εχω χωμενα βαθια στο γκαραζ μακρια απο το ματι του ηλιου, καθοσον ως γνωστον τοις πασι ο ηλιος κανει ρυτιδες και εγω θελω τα ζωντανα μου φρεσκαδουρα και αρυτιδωτα :yes: :yes:

Άβαταρ μέλους

Yannis990
Μέλη
Μέλη
Δημοσιεύσεις: 922
Εγγραφή: 07 Μάιος 2015, 20:18
Τόπος διαμονής: ΑΘΗΝΑ
Moto: 990 ADVENTURE
Κράνος: X-LITE 661
Έχει κάνει like: 184 φορές
Έχει δεχθεί like: 108 φορές
Ηλικία: 51

#8

Δημοσίευση από Yannis990 » 08 Δεκ 2016, 16:08

Τι 990 το εχω σε κλειστο παρκινγκ υπογειο.
Το σκουτερ στην πυλωτη.
Οι ψιλοεπεμβασεις τους τις κανω στην πρασια εξω απο το μαγαζι,
που εχω και τα εργαλεια μου.

Άβαταρ μέλους

ibar132
Μέλη
Μέλη
Δημοσιεύσεις: 1770
Εγγραφή: 18 Φεβ 2013, 23:03
Τόπος διαμονής: αθηνα
Moto: tiger1050
Κράνος: arai qv
Έχει κάνει like: 71 φορές
Έχει δεχθεί like: 38 φορές
Ηλικία: 43

#9

Δημοσίευση από ibar132 » 08 Δεκ 2016, 16:09

στην εισοδο του σπιτιου του πεθερου και καλυμενη με κουκουλα για να μην την ματιασουν... :yes:
χωρο οχι, μονο στο δρομο.
يفغينيا
باناجيوتيسLos buenos somos más!!

Άβαταρ μέλους

Vag
Συντονιστές
Συντονιστές
Δημοσιεύσεις: 6767
Εγγραφή: 15 Φεβ 2013, 19:34
Τόπος διαμονής: Μπατιρολανδη
Moto: tiger 1050
Κράνος: HJC RPHA - 10plus
Έχει κάνει like: 70 φορές
Έχει δεχθεί like: 45 φορές
Ηλικία: 50

#10

Δημοσίευση από Vag » 08 Δεκ 2016, 16:32

Είμαι τυχερός , πάρκινγκ δικό μου , με αυλή και κλειστό χώρο να κάνω ότι θέλω..
Και από συναγερμό έχω την πεθερά μου να την προσεχει.. :crazy: :cop:
Αν θες να νιώθεις πλούσιος, απλά μέτρα όλα τα πράγματα που έχεις τα οποία δεν αγοράζονται με χρήματα.

Άβαταρ μέλους

Lavazutra
Mέλη
Mέλη
Δημοσιεύσεις: 601
Εγγραφή: 18 Φεβ 2013, 23:06
Τόπος διαμονής: Ninja Temple
Moto: Lavazaki Versys 650
Κράνος: HJC R-Pha 10 +
Έχει κάνει like: 2 φορές
Έχει δεχθεί like: 8 φορές
Ηλικία: 35

#11

Δημοσίευση από Lavazutra » 14 Δεκ 2016, 14:10

Στο δρόμο χύμα στο κύμα.....
Με ενοχλεί που δεν έχω τον χώρο μου διότι για να κάνω κάτι στην μότα πρέπει

1. να βλέπω της γαμωκαιρικές συνθήκες (μην βρέχει....μην εχει 59 βαθμούς κελσίου και κάνω σάουνα)
2. να προλάβω το φως της μέρας...κοινώς αν ξεκινήσω κάτι απογευματάκι ειμαι με την ψυχή στο στόμα μην με πιάσει η νυχτα και δεν βλέπω την τύφλα μου.
3. ανεβασε κατέβασε εργαλεία...και αν ξεχάσεις κάτι πάνω άντε ασε λυμένη μηχανή με ανταλλακτικά γυρω γύρω και ένα σκασμο εργαλεία μόνα τους....
4. Πρέπει η δουλειά να γίνει αυθημερόν. Ξεκινάω να λύνω και τσουπ σκάει τηλ πχ για δουλεια....τα παρατάς όλα έξω και φεύγεις? αμ δε...και τη δουλειά χάνεις και μαλακισμενη εργασία στη μότα θα κάνεις. Η στην πορεία βλέπεις οτι σου λείπει κάτι...δράμα.
5. Δεν εχεις ηρεμία να κάνεις κάτι....κοιτάνε οι περίεργοι...σκάει η γειτονισσα κούγκαρ που θελει να σε πηδήξει κρατώντας μπωλ κεφτέδες για αντιπερισπασμό κτλ κτλ.
6. καμια φορά δεν μπορείς να κάτσεις στο σπίτι...δε μπορείς να καβαλήσεις...θες ένα χώρο να βάλεις λίγο Dark Tranquility και καταπιαστείς με κάτι σε φάση να ξεδώσεις....το πεζοδρόμιο δεν κάνει για κάτι τέτοιο.
7. Αν δεν εχεις χώρο για τη μότα.....προφανώς και δεν έχεις χώρο για τα εργαλεία...και αναγκάζεσαι να τα εχεις χύμα ανάκατα μέσα σε βαλίτσες/εργαλειοθήκες για να καταλαμβάνουν το μικρότερο δυνατό χώρο εντός του σπιτιού. Εκτός και αν εισαι εργένης που στη λούτσα σου, τρώς δίπλα στο δραπανοκατσάβιδο και κοιμάσε αγκαζε με το ροπόκλειδο γιατι γουστάρεις τσιμεντολαδογρασίλα.

Αυτά τα ολίγα......

Κρίση....μιλάμε για χώρους...σε λίγο θα μιλάμε αν θα μπορούμε να έχουμε μηχανές.....γαμώ τα καντήλια τους
Upgrade Mode
Loading....

Απάντηση

Επιστροφή στο “[Αναβάτης] Γενικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης