Σελίδα 1 από 1

Michelin Road 5

Δημοσιεύτηκε: 29 Δεκ 2017, 00:01
από ALX
Εικόνα
Road 5
To Pilot έφυγε ως πρώτο συνθετικό του μοντέλου από μπροστά και έμεινε μόνο το Road στην έκδοση 5 του νέου ελαστικού.

Η Μichelin επιστρέφει με βελτιωμένη όπως δείχνει έκδοση του τουριστικού της ελαστικού. Αυτό που ξεκίνησε το '12 με το Pilot Road 3 με αυτή την περίεργη πυκνή χάραξη, το έφτασε στην έκδοση 5 διορθώνοντας τα κακώς κείμενα των προκατόχων του.

Αφενός στα Pilot Road 3 το μεγάλο πρόβλημα ήταν η μικρή δυνατότητα πλαγιάσματος και η ασάφεια υπό μεγάλη κλίση και αφετέρου στο Pilot Road 4 διορθώθηκε η δυνατότητα κλίσης αλλά παρέμεινε η ασάφεια (βάσει λεγομένων όσων τα φόρεσαν)
Εικόνα
Pilot Road 3
Στη τελευταία έκδοση λοιπόν... η Michelin φαίνεται να διορθώνει και αυτό το πρόβλημα, διότι (για μένα) οφειλόταν στην πυκνή χάραξη που έφτανε μέχρι την άκρη του ελαστικού (λες κι αν είχες να αντιμετωπίσεις τόσο νερό στο δρόμο, θα πλάγιαζες σαν τρελός)
Για μένα δεν χρειαζόταν η χάραξη μέχρι τη άκρη και απ' ότι φαίνεται το κατάλαβαν κι αυτοί (περίεργο πάντως που οι ειδικοί κάνουν τέτοια λάθη τα οποία τα βλέπουμε εμείς οι απλοί χρήστες)

Έτσι λοιπόν η χάραξη στα Road 5 σταματά αρκετά πριν την άκρη του ελαστικού κι έτσι όταν πλαγιάζεις οριακά έχεις πλέον μια σλικ γόμα η οποία λογικά δεν θα δημιουργεί τις ασάφειες (λόγω της μετακίνησης της γόμας) των προκατόχων του. Επίσης να σημειωθεί ότι πλέον δεν είναι και τόσο πυκνή αφού έχουν αφαιρεθεί κάποιες μικρές αυλακώσεις που υπήρχαν στις προηγούμενες εκδόσεις)
Εικόνα
Pilot Road 4
Μένει να το δούμε και στην πράξη.

Ελπίζω μόνο να μην άλλαξαν την επιτυχημένη γόμα που είχαν που κρατούσε πολύ καλά παντού σε στεγνό και βρεγμένο.
Λογικά θα είναι και πάλι δίγομα και σε δύο εκδόσεις. Μία για τα στρητ μηχανάκια με 17άρηδες τροχούς και μία για τα trail μηχανάκια με 19/17.

Πιθανολογώ ότι θα είναι το επόμενό μου ελαστικό.

Κάποια νούμερα για την στρητ έκδοση έχει κυκλοφορήσει ήδη και αναμένονται οι υπόλοιπες σειρές (μαζί και των trail ) από τον νέο χρόνο (μέσα στον Ιανουάριο)

Re: Michelin Road 5

Δημοσιεύτηκε: 29 Δεκ 2017, 10:34
από Στησίλαος
Ενδιαφέρον φαίνεται. Λες να βγαίνουν και για custom μοτοσυκλέτες;;;;

Re: Michelin Road 5

Δημοσιεύτηκε: 31 Δεκ 2017, 15:49
από naftilos
ALX έγραψε:
29 Δεκ 2017, 00:01


Πιθανολογώ ότι θα είναι το επόμενό μου ελαστικό.

Μη σε παραπλανούν τα διαφημιστικά τρικ και καλούδια, προσπαθούν να σε ξεγελάσουν, έτσι την πάτησα και εγώ με τα P.R4. Μετά πήγαινα με την ψυχή στο στόμα.
Και μετά ήρθε η σειρά του Σταυρακα να πληρώσει το τίμημα που δεν έδινε σημασία στις διαμαρτυρίες μου περί της αθλιότητας τους επειδή πίστευε ότι ήμουν υπερβολικός γιατί φορώντας τα P.R3 πριν στο κροσρανερ αισθανόταν ικανοποιημένος. Αναβαθμίστηκε λοιπόν (η νόμιζε ότι αναβαθμιζόταν) βάζοντας τα P.R4 για καλύτερα ακόμα.
Αχαχαχαχαχαχαχα, στερνή μου γνώση να σ είχα πρώτα, τώρα πάει αυτός με την ψυχή στο στόμα και περιμένει να λιώσουν λίγο να τα αλλάξει μπας και καταφέρει να πάει καμία βόλτα της προκοπής

Re: Michelin Road 5

Δημοσιεύτηκε: 01 Ιαν 2018, 15:52
από ALX
Οι γνώμες για τα ελαστικά είναι σαν τις κωλ....δες ...όλοι έχουν τη δικιά τους :grin:

Εγώ πάντως τα PR3 τα είχα ευχαριστηθεί παντού και ειδικά στην πόλη με το τρομερό κράτημα που είχαν (στεγνό/βρεγμένο)
Αν εξαιρέσουμε την αργή κορώνα ήταν τέλεια. (τα χουμε ξαναπεί πολλάκις αυτά βέβαια)
Στα 4 απ' όσο ξέρω μόνο την κορώνα άλλαξαν. Τώρα... τι κακό βρήκατε εσείς... δεν ξέρω. Πάντως εγώ τα 5 θα τα βάλω μόλις λιώσουν τα Battlax (πιθανολογώ κάπου στις 30 με 40 χιλιάδες Km :tooth: )

Re: Michelin Road 5

Δημοσιεύτηκε: 18 Ιαν 2018, 11:39
από TC-drift
Τα έχουμε ξανακουβεντιάσει για τα PR4. Εγώ το είχα βρει αρκετά καλό λάστιχο για τουριστικό με δεδομένες όντως αυτές τις ασάφειες-μετατοπίσεις ειδικά σε κακό δρόμο.. Ποτέ όμως δεν είχα νιώσει ανασφάλεια πως θα γλυστρήσει ή θα με ρίξει. Είχε πληροφόρηση και αν και είχε μέτρια όρια ήταν αρκετά σαφή και με καλή κορώνα.

τώρα με το Road 5 φαίνεται πως γίνεται ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση.. Καμία ανάγκη φυσικά να συνεχίζονται τα λούκια μέχρι εκεί κάτω. Σε αναμονή λοιπόν των δοκιμών και του λανσαρίσματος.

Re: Michelin Road 5

Δημοσιεύτηκε: 05 Μαρ 2018, 08:57
από stiv
:think: Το 4 μου κάνει κάτι τσαλιμακια ώρες ώρες πιστεύω το3 καλύτερο τώρα για το 5

Re: Michelin Road 5

Δημοσιεύτηκε: 05 Μαρ 2018, 10:04
από ALX
Εσύ κόλλησες από το Θωμά. Οι κακές παρέες φταίνε :tooth:

Re: Michelin Road 5

Δημοσιεύτηκε: 05 Μαρ 2018, 10:32
από stiv
:think: Χθες στην βόλτα από Άργος προς Λεωνίδιο γλίστρησε κάνα δυο φορές στις δεξιές και μετά κότα αλλά όλοι μου είπαν ότι τούς έφυγε κάνα δύο φορές από Λεωνίδιο Κοσμά και μετά όλα καλά στην επιστροφή από Καλαμάτα στην Εθνική ένιωθα μετά τα130 το πίσω λάστιχο σαν να έχει τακούνι μετά έστρωσε λες ο Θωμάς να με ματιάσε

Re: Michelin Road 5

Δημοσιεύτηκε: 06 Μαρ 2018, 11:03
από ALX
Βόλτα? Που πότε πώς με ποιους? :blink: Ρε... γιατί δεν το λεγατε και χτες ψηνόμουν για βολτα με τον ωραίο καιρό. Δεν είχα και καμιά υποχρέωση μετά από καιρό! Ότι πρεπει θα ήταν!!!

Re: Michelin Road 5

Δημοσιεύτηκε: 06 Μαρ 2018, 11:55
από stiv
Εχθές έκοβαν την πίτα τα παιδιά από το Λεωνίδιο Ε και μετά πήγαμε και την βόλτα μας

Re: Michelin Road 5

Δημοσιεύτηκε: 07 Μαρ 2018, 00:48
από ALX
Η ειδοποίηση... τζάμπα ήταν να την κάνετε ρε!